Minimál kertet csak maximális szakértelemmel!

2021-05-03 12:44:19 UTC

A minimál konyhával, szobabelsővel már foglalkoztunk, de mivel előbb-utóbb beköszönt a jó idő, itt az ideje, hogy a minimál kertekről is szóljunk néhány szót. A stílusjegyek és az anyaghasználat sok tekintetben hasonló ahhoz, amit a belső tereknél már körül jártunk, van azonban egy nagy különbség: míg a minimál berendezésű szobákban a növények ritkán kapnak hangsúlyos szerepet – ami nem jelenti azt, hogy nincsenek -, a kertben a zöld szín a főszereplő.

Tovább »

Nemcsak nagy terekben mutat a minimál konyha

2021-04-14 08:31:03 UTC

Sokak szerint a konyha a családi élet központja, és bár az emberek különbözőek, az biztos, hogy a legtöbb esetben a lakás vagy ház egyik legfontosabb helysége, amelynek kialakítása egyben a legtöbb figyelmet igényli. Látványukban a konyhák sokfélék lehetnek, de ma az egyik legnépszerűbb a minimál stílus, méghozzá kisebb és nagyobb terekben egyaránt. Mindez nem véletlen.

Tovább »

Új anyag, új perspektíva

2021-03-03 12:12:58 UTC

Bár a lakberendező, vagy a belsőépítész nem tartozik azok közé a foglalkozások közé, amit a gyerekek mondjuk 6 évesen kitűznek maguk elé, felnőtt korban mégis meglepően sokan lelik örömüket az egyedi, stílusos belső terek létrehozásában, még ha a többségnek ez a tevékenység meg is áll a saját lakása, háza berendezésénél.

Tovább »

Mi az a minimál, mitől luxus és mi köze hozzánk?

2021-01-06 14:19:05 UTC

A minmál stílust sokan sokfelől eredeztetik, és mint a legtöbb stílus, leginkább több kulturális hatás szinergiájaként jött létre. Legfontosabb jellemzői a letisztultság, minél visszafogottabb elegancia, a funkció előtérbe helyezése. Könnyen felismerhető a lehető leginkább leegyszerűsített, jellemzően szögletes formanyelvről, a síkfelületekről, melyeket díszítések helyett az anyaghasználat emel ki a szemlélő számára.

 

Tovább »